Activiteiten

Op de Wissel worden regelmatig activiteiten georganiseerd die het onderwijs verrijken en leuker maken.

Sportdag

Ieder jaar organiseren wij in samenwerking met een aantal ouders een sportdag voor onze leerlingen. Wij hebben uw hulp daarbij hard nodig. Wij hopen dan ook dat wij, tegen die tijd, een beroep op u kunnen doen.

Naschoolse activiteiten

Op onze school krijgen de leerlingen, via Haagse Jeugd in Beweging, de mogelijkheid om na schooltijd deel te nemen aan diverse sportactiviteiten onder leiding van de gymleerkracht. De achterliggende gedachte van dit project is om de kinderen na schooltijd te laten bewegen en kennis te laten maken met de verschillende sporten, met als uiteindelijk doel leerlingen lid te laten worden van een sportvereniging.

Toneelvoorstellingen op school of in het theater

Voor de leerlingen van alle groepen is er jaarlijks een toneelvoorstelling. Dit gebeurt door een toneelgezelschap, aangesloten bij een van de theaters in Den Haag

Schoolreis

De leerlingen van groep 1 t/m 7 gaan op schoolreis. U wordt tijdig geïnformeerd waar en wanneer de schoolreis plaats zal vinden. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden. Desondanks stelt de school u in staat het schoolreisgeld gespreid te betalen. U kunt aangeven bij de leerkracht of u daar gebruik van wilt maken.

Kamp

De leerlingen van groep 8 gaan op eindkamp. Dat zal dit jaar plaatsvinden op de woensdag tot en met vrijdag, 17 t/m 19 mei 2017. We gaan naar het Summercamp Heino, in Heino. Doordat de kinderen niet op schoolreis meegaan kunnen we de Ooievaarspasregeling op kamp van toepassing laten zijn, waardoor we het kamp voor kinderen met een ooievaarspas niet te duur kunnen maken.

Cultuurmenu

Het Cultuurmenu is een aanbod van zeventien Haagse erfgoedinstellingen/musea voor het Haagse Primair Onderwijs. Het betreft een programma voor de hele school van groep 1 tot en met 8.  Dit jaar bezoekt elke groep leerlingen een ander museum of  andere erfgoedinstelling. Het volgen van een Cultuurmenu bestaat telkens uit een les met voorbereidend- en/of verwerkingsmateriaal. Door het cultuurmenu wordt bevorderd dat leerlingen de leuke en boeiende kanten van kunst en cultuur ontdekken. Het busvervoer van en naar de instelling wordt geregeld

Verkeersexamen

Elk jaar krijgen de leerlingen uit groep 7 de gelegenheid om aan het verkeersexamen mee te doen. Het verkeers- examen bestaat uit een theoretisch (schriftelijk) en praktisch gedeelte. Ook bestaat de mogelijkheid om aan een zogenaamd ‘loopexamen’ deel te nemen. Dit geldt alleen voor leerlingen die niet kunnen fietsen.

Schooltelevisie

Onze leerlingen volgen regelmatig lessen die door de Schooltelevisie worden uitgezonden. Deze programma’s kunt u thuis ook volgen, ze worden namelijk ‘s ochtends op Nederland 3 uitgezonden. Informeer bij uw kind welke programma’s hij/zij op school kijkt. In de schakelklas wordt door de kinderen elke dag het journaal bekeken, dit in het kader van de sociaal emotionele ontwikkeling en de woordenschat.

Andere activiteiten

In de loop van het jaar vinden er nog tal van andere activiteiten plaats zoals bijvoorbeeld het Zomerfeest, Sinterklaasviering, Kerstdiner, playbackshow, bezoek kinderboerderij, creatieve ochtenden en diverse activiteiten voor de ouders. U kunt dit allemaal terugvinden in onze kalender.